Admin المدير العام
الابراج : عدد المساهمات : 500 تاريخ التسجيل : 26/05/2011 العمر : 30 الموقع / المنتدى : dream2day.ahlamontada.net
| موضوع: شرح طريقه عمل "" فراخ كنتاكى "" شرح بالصور الجمعة مايو 27, 2011 6:35 pm | |
| انهارده هنعمل مع بعض فراخ كنتاكي.الطريقة ديه عرفتها من شيف يسري في برنامج من كل بلد اكلة.و لما عملتها لقيت انها زي فراخ كنتاكي بالضبط بس من غير زفارة.اصل لما باكل فراخ من كنتاكي بحس ان فيها زفارة كأني باكل سمك.بس الطريقة ديه انا مجرباها.و عجبت تامر اوييييي.و الاهم انها تناسب الزوجة العاملة لانها مش بتاخد وقت خالص لا في التتبيل و لا في التحمير..و ده شكلها لما اتعملت في البرنامج[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط].."المقادير".*التتبيلة*.ماء بصلة كبيرة.اربع فصوص ثوم مهروس ناعم جدا.ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعمة.2 ملعقة كبيرة عصير ليمون(عصير لمونتين).2 ملعقة كبيرة خل.للي بيحب الشطة ممكن يضيف ملعقة او ملعقتين شطة (حسب الرغبة).2 ملعقة كبيرة سماق(لو مافيش مش مشكلة).*******.فرخة مقطعة 10 قطع بالعظم(يعني الاجنحة لوحدها و الصدر 4 و الورك 4).كوب دقيق ابيض.2 كوب دقيق اصفر(لو مش عندك سوبر ماركت كبير يبقي من عند العلاف).3 بيضات.ملح و فلفل.زيت غزير للقلي.."الطريقة".نجيب فرخة و نشيل الجلد منهاو نقطعها 10 قطعو بعدين ننغزها بالسكينة(علشان تشرب الخلطة).و نحط الفراخ في التبيلة و نقلبها كويس فيها علشان نضمن ان التتبيلة وصلت كل مكان في الفرخة.و تتبل مده لا تقل عن 16 ساعة(يعني ممكن نتبلها من بليل و تتاكل تاني يوم علي الغداء).[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]..و تاني يوم بأه عند التحضير للاكل.نحط كوب الدقيق الابيض في طبق و البيض المضروب بالملح و الفلفل في طبق و كوبين الدقيق الاصفر في طبق.و نبدأ بأه.نحط قطعة الفراخ في الدقيق الابيضو بعدين في البيض و بعدين في الدقيق الاصفر.و هكذا هتي تنتهي الكمية.و بعدين نحطهم في حلة فيها زيت غزير سخنو نسيبها علي نار هادية مده مش اقل من 10 دقائقو تلاقي شكله و لونة زي الصورة ديه بالضبط.[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]..و بعدين تطلعيه علي ورق ماص للزيت.و ممكن تعملي معاه سلطة كول سلو و بطاطس محمرة و تبقي كده اكلة تمام.ممكن مكرونة للي هيكون عنده نفس تاني ياكل.اصل الفراخ كده لوحدها تشبع.و بالهنا و الشفا | |
|