دريم توداي - Dream2Day
 طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره 3116178447  طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره 3151935625  طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره 3116178447
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا

او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي

سنتشرف بتسجيلك

شكرا

ادارة المنتدي
 طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره 2252733024
دريم توداي - Dream2Day
 طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره 3116178447  طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره 3151935625  طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره 3116178447
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا

او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي

سنتشرف بتسجيلك

شكرا

ادارة المنتدي
 طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره 2252733024
دريم توداي - Dream2Day
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ahmed hamdy
عضو نشيط
عضو نشيط
ahmed hamdy


ذكر
الابراج الابراج : السرطان
عدد المساهمات عدد المساهمات : 69
تاريخ التسجيل : 08/07/2011
العمر العمر : 30
الموقع / المنتدى الموقع / المنتدى : ديني_اخبار_دليل المطبخ

 طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره Empty
مُساهمةموضوع: طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره    طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره Emptyالإثنين يوليو 25, 2011 5:28 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طاجن التورلى باللحم



اكله مليئه بالعناصر الغذائيه لأحتوائها عالخضروات واللحم
وسهله فى الاعداد جدا ومناسبه للعزومات

بسم الله
نبدأ
المقادير
بما ان اسرتى صغيره
فاستخدمت فقط
نصف ك لحم بتلو (يفضل الموزه ولكن لم تتوافر لدى
)
واى خضروات
تحبيها
كوسه

جزر
باذنجان
فاصوليا خضراء
بسله
طماطم

بصل

ثوم
زنجبيل
فلفل
اخضر
بطاطس
وارضى
شوكى (خرشوف )
واى خضروات
اخرى
ملح فلفل
بهارات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وهنا الفاصوليا والبسله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


الطريقه

بدايه بالنسبه للحم
قطعتها قطع متوسطه
ولم اسلقها بل نقعتها فى ماء وخل لتطريتها وبعدها وضعتها هكذا فى طنجره
بدون ماء او اى
شئ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ربع ساعه تنزل ماؤها وبعدها شطفتها بماء نظيف ووضعتها مره اخرى فى الطاسه او الطنجره وقطعت علبها بصله كبيره وحبه طماطم وحبه فلفل قسمتها نصفان وورق لورا وحبهان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وبدأت اقلبها
وبعدها غطتها وتركتها حوالى ربع ساعه فقط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اثناء ذلك قمت بتقطيع الخضار
ودى شكل سكينه
التقطيع لمن سألونى عنها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
انتهيت من تقطيع الخضراوات وغسلها

وفى حله وضعت قطعه زبده وبصله وتوم وزنجبيل
فقط حوالى
دقيقتان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وبدأت فى تشويح الخضار
ملحوظه
فى
ناس بتحب تشو ح الخضار كله وتقلبه مع بعضه وفى ناس بتحب كل نوع على حدى (بدون بصل) حتى تضع الخضار فى الطاجن على هيئه طبقات كل طبقه نوع ولكن انا افضل وضعه كله مع بعضه
اضفت الجزر والبسله
والفاصوليا اولا وشوحت حوالى خمس دقائق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وبعدها اضفت البطاطس وشوحت ثم الباذنجان والارضى شوكى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وبدأت اشوح واثناء ذلك تكون اللحمه نضجت ولكن بشكل غير كامل لاننا حنضع الطاجن فى الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نضع اللحم فقط عالخضار ونقلب ونحتفظ بالصوص اللى نزل منه ونضف عليه ملعقتان معجون طماطم ونضع الملح والفلفل وكل التوابل اللى تفضليها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وبعدها نضع الخضار مع اللحم فى طاجن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ونضيف الصوص المبهر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ونغطى بورق قصدير وندخل الطاجن الفرن حوالى ساعه الا ربع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وبعدها ننزع الورق ونحمر الوجه
وهذا شكله بعد
خروجه من الفرن والتزيين

ماشاء الله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

على فكره فى ناس بتحب الخضار زى ماقلت طبقات وببنهم لحمه مفرومه انما الشائع هو قطع لحم وتفضل الموزه
ويقدم مع رز ابيض وسلطه انا عملت سلطه
كابوتشى
مصدر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طاجن التورلى باللحم عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طاجن الأرز المعمر
» البريوش بالفانيليا(مع أسامة أطيب)..وطرق أخرى من نفس العجينة "بالخطوات المصورة"
» طريقة عمل طاجن لسان العصفور
» طاجن البامية باالحم الضانى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
دريم توداي - Dream2Day :: القسم العام :: دليل المطبخ-
انتقل الى: