دريم توداي - Dream2Day
الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  3116178447 الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  3151935625 الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  3116178447
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا

او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي

سنتشرف بتسجيلك

شكرا

ادارة المنتدي
الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  2252733024
دريم توداي - Dream2Day
الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  3116178447 الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  3151935625 الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  3116178447
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا

او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي

سنتشرف بتسجيلك

شكرا

ادارة المنتدي
الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  2252733024
دريم توداي - Dream2Day
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
AHMED TIGER
المدير العام
المدير العام
AHMED TIGER


ذكر
الابراج الابراج : الجدي
عدد المساهمات عدد المساهمات : 1433
تاريخ التسجيل : 27/05/2011
العمر العمر : 28
الموقع / المنتدى الموقع / المنتدى : dream2day.ahlamontada.net

الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  Empty
مُساهمةموضوع: الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار    الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار  Emptyالجمعة يونيو 03, 2011 11:27 am

الكرشة والممبار

اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه
الكرشة:
تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها بلمون وملح وخل ونشطفها كويس
وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم
وملح وتوابل وصلصة طماطم وعصير طماطم ونسيبها على النار لغاية ما هى تنزل
الميه بتاعتها الافضل تقلبى البصل و بعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها
معاهم على النار شوية وبعدين زودى الطماطم وسيبيها شوية وبعدين زودى ميه
حسب الحاجة

بس اقول لكم الصراحة انا مبعملهاش
مش بقرف بس بيتهيالى انها ملهاش اى قيمة غذائية لانها لا لحم ولا عظم وانما جلد يعنى اكيد مفيهاش اى بروتين او عناصر غذائية
الممبار بقى بموووووووت فيه
بس برضه اشتريه من حد تعرفيه " بيتهيالى كل الناس فى مصر كل عيله ليها الجزار اللى بتثق فيه"
وبعدين اغسليه بمية واقلبيه وشيلى
بالسكين بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا
بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية

وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "رز وصلصة و بقدونس "
بس انا بحب اعمله برز وبعدين نص الطماطم
عصير والنص التانى مقطع قطع صغيرة جدا جدا وطبعا بقدونس وتوابل " كدة اخف
لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلى ومسبك مع بعض كتير ههههه"

وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف
من الممبار على الصينية اللى فيها الرز وامسكى الطرف التانى بايديكى
الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف اصابعك

لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى
فيها الممبار واحدة واحدة ووطى النار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين
لما اتحسى الرز نضج ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا

وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://dream2day.ahlamontada.net
 
الكرشة والمــــــــــــــــــــمبار
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
دريم توداي - Dream2Day :: القسم العام :: دليل المطبخ-
انتقل الى: